Essäanalys

1.      Hur ser dispositionen ut?

Texten är uppdelad i en inledning, avhandling och avslutning, och man märker tydligt vilken del som är vilken. I inledningen ställer hon två frågor som hon sedan diskuterar i avhandlingen och ger ett slutligt svar på i avslutningen.

2.      Finns det en röd tråd och hur skapas den?

Det är en tydlig röd tråd, som framkommer ur hennes frågeställning. Hon återgår alltid till den, vilket gör att det är lätt att följa den röda tråden i hennes essä.

3.      Hur använder sig författaren av referenser?
Författaren använder sig av referenser löpande i texten, genom att referera till olika personer, böcker och undersökningar. Hon skriver tydligt i texten om hon håller med de källor som hon refererar till, eller om hon tycker tvärt om. Det är tydligt vilka som är hennes källor i texten, och vad som är hennes eget tyckande och tänkande.

4.      Beskriv språket som författaren använder.
Språket håller en hög stilnivå, men en hel del komplicerade ord. Språket är väldigt passande till typen av essä, då ämnet i sig är ett komplicerat ämne som kräver rätt hög stilnivå.

5.      Skriv ner tre saker som du kommer att ta med dig när du själv skriver.

När jag skriver min essä kommer jag tänka mycket på dessa tre saker:

-          Att ha en klar röd tråd som jag följer.

-          Att tänka på stilnivån i min text, att den varken är för hög eller för låg.

-          Att hitta källor som är pålitliga, och att jag har en del olika källor, så att jag inte refererar till samma källor hela tiden.

/Maiken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0